Kayıtlar

Ağustos, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Sesleniş...

Resim
Dünyanın bütün sakinleri, Düşündünüz mü ellerimizle yaptıklarımız dışındaki her şeyi... Bir bakın etrafınıza... Neler göreceksiniz?... İçiniz hiç bir zaman tatmin olmayacak dünyayla... Her an değişik kimliklere bürünürken.  Her zaman bir melek ve bir şeytan duracak işte tam orada!

Osmanbey Apartmanı

Resim
Osmanbey apartmanında oturan ailelerin komşulukları çok eskiye dayanıyordu. Sudenaz hanımın çocukları Türkan hanımın evinde, elinde büyümüştü. Yakın memleketli oldukları için kültürel birliktelikleri de çok fazlaydı. Yıllar boyu yedikleri-içtikleri ayrı gitmemiş ve kardeş gibi olmuşlardı. Diğer bir komşu İmran hanımdı. Mizaç olarak çok sıcakkanlı olmasa da, o da diğer arkadaşlarına yakındı ve iyi komşuluk yapmak için elinden gelen özeni gösteriyordu. En alt katta ise Iraz hanım vardı. Onun çok büyük ailevî problemleri olduğundan bir türlü komşularına istediği vakitleri ayıramıyor ve bu yüzden çok üzülüyordu... Ailesini bölüp parçalamak isteyenler Iraz hanımın bütün hayatını alt-üst ediyor ve onu huzursuzluğun en dip kuyularına hapsediyorlardı. Biraz ilerde oturan Melek hanım bu komşuların birlikteliğini çok sever ve hep onlara özenirdi. Onunda bir zamanlar bu apartmanda oturmuşluğu vardı ve eski günleri hatırlayınca gözleri doluverirdi. Bu apartmanda komşuluk bir başkaydı.

TUZAĞA DÜŞTÜK…

Resim
Günlerden acıydı…kaçıydı bilemem. Bildiğim en derininden, en koyusundan oluşuydu. Hayatımızda kefenlenmiş gördüğümüz insan sayısı üç-beşken, birden binler oldu. Biz bu kadar genci ölürken hiç görmemiştik. Mısır’da binler giderken biz sadece bakabildik…

Mısır kuyuları...

Resim
Günlerdir gördüğüm kandır sende... Ey Yusuf'un büyüdüğü şehir... Yusuf'un güzel gözlerini gördün ya, yetmedi mi sana? Gözlerim doydu yaşa...kana... Ne zormuş şu koca dünyada yaşamak! Ne zormuş olduğun yere sığmak!

Bayram

Resim
Bir bayram daha gelip geçer acıtarak yüreğimi... Ne şekerin tadı kalmıştır, ne baklavanın gevrekliği... Aslında her şey güya kaliteli... Küçükken renkli bonbonlarda meyve tadı bulduğunda ganimet sayan ben! Neden bu kadar kederli... Annemin eli buruşsa da kokusu aynı...değişmeyen az şeylerden sadece biri...