Girişim Dersleri 8




  Merhaba,
Ayşe Hanım hesabını yaptı. Sadece dükkan için 25680 tl hesap çıkardı.
Gelelim diğer masraflarına. Bitmedi daha; üzgünüm.
-Ayşe Hanım en az bir aylık erzağını almalıdır. Diyebilirsiniz ki, kazandıkça alır. Günlük alır, haftalık alır...alabilir ama böyle davranırsa kârı az olur. Çünkü perakende almakla, toplu almak arasında çok fark vardır. Hemde telaş etmemiş olur. Bazı malzemeleri tabiki haftalık alacaktır. Kastettiğim çuvalla, tenekeyle alınabilecek şeyler genelde.

  Anladığınızı varsayıyorum.Bunları hesap edelim.
-Aylık kullanacağı yaklaşık et miktarı, sebze miktarı, ekmek miktarını belirlemelidir.
-Aylık giderlerini hesap etmeye çalışmalıdır. Tüp, elektirik, su, telefon, internet(pos cihazı için),

- eleman çalıştıracaktır mutlaka. Yani Ayşe Hanım şunu iyi bilmelidirki; kendisi hem kasada durup, hem yemek yapıp, hem servis edip, hem bulaşık yıkayıp, hem hoşgeldiniz diyemeyecektir.
Evindeyken tüm bunları misafirleriyle yapabildiğini hatırlayıp,gözleri yaşarırken saltanatını özleyeceği muhakkaktır ama, işte bu girişimci olmanın gerekliliklerindendir.

-Elemanımızın maaş+SSK'sını hesap ediyoruz.
Sigortasız, bir tanıdığımızı maaşlı çalıştırma fikrini kafamızdan sonsuza dek çıkartıyoruz.Bu düşünceyle bir yere varamayız. Oradan 200-300 lira kısarak hiç bir yere varamayız. Bunu lütfen prensip edininiz.
- Geldik resmi masraflara;
-Bir muhasebeci ile anlaşmalıyız.
-Maliyeye gidip bir şirket açmak için gerekli işlemleri başlatmalıyız.
-Noter, banka hesabı, pos başvuruları...
-Bağ-kur'umuzu hemen başlatıyoruz.
-Pul masrafıdır, dosya masrafıdır, ilkokula başlayan çocuğun kırtasiye ihtiyaçlarını aratmayacak cinsten birçok ismini yeni duyacağımız ıvır ve zıvırlarla tanıştıktan sonra...girişiminiz üzerinde tekrar bir düşüneceksiniz:) İçinizden bir ses "başlamasamıydım bu işlere, hiç bulaşmasamıydım acaba" diye haykıracak, işte bu durum tamda bu resmi dairelerde, bir o oda, bir bu oda dolaşırken tavan yapacaktır...O geceyide uykusuz geçireceğiniz muhakkaktır...Bunuda atlatırsanız,
sakın vazgeçmeyin. Doğru yoldasınız...Buradan dönenin kaşığı kırılsın...
  Bir dahaki yazımızda görüşelim inşallah.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kişisel Bir Hayat Planı

Döner misin bana?