Girişim Dersleri 9

 

Merhaba
 Evet Ayşe Hanım bu arada ne duruma geldi şöyle bir gözden geçirelim.
Dükkanının bütçesi çıktı.
Örneğin: 31.590 lira masrafla bu işe başlayabilecek.
  Resmi işlemlerle ilgili prosedürleri hazırladı...
Şimdi işin en başına dönelim.
  Hala masada oturup toplantı yapılan ortama gidelim.

2 numaralı durumdaki (daha önceki yazılarımıza bakınız)
Ayşe Hanım'ı ikna etmeye çalışanlar bir haftalık bu fizibilite çalışmasını yaptılar.
  Geldiler ve bütün gece bu konu konuşuldu. Yol ayrımına gidelimmi?
  Ayşe hanım eğer emin değilse burada kaygıya kapılacaktır. Çevresindekilerin ona "biz sana ne olursa olsun destek oluruz" demesi onu rahatlatabilir. Ya da daha çok kaygısını artırabilir. Çünkü ya başaramazsam korkusuyla yüz yüze gelecektir. Burası yol ayrımıdır işte, korkusu ağır basan vazgeçer ve 1 numaralı Ayşe Hanım'ın fikrine dönüş yapar...ki bu iyi birşeydir. Olumsuz değildir. Olumsuzluk burada bu kişiye ısrar etmektir, onu boş yere germektir. Çünkü ısrarla bu işe başlamak onu en küçük bir olumsuzlukta yıldıracaktır.
  Bırakın kararı kendisi versin. Ayakları yere basan, akıllı bir insan kendini az çok tanır ve neyi yapıp neyi yapamayacağını bu kadar bilgiden sonra anlar. Ama yine de başlama kararı verdiyse bile mutlaka destek olunması gerekir.
Kendine güveni gelinceye kadar Ayşe Hanım desteklenmelidir.

  Gelelim 3.durumdaki Ayşe Hanıma
Yani: "Bu benim en büyük hayalim. Destek olan birileri olsa, ah ah, hiç durur muyum? "diyen hanımefendiye. Kendilerinin girişim ruhuna sahip olduklarını "en büyük hayalim" sözlerinden anlayabiliriz.

 Evet değerli Ayşe Hanımın tüm bu hesaplar önüne konulurken, bunlarla ilgili sıkıntılsrı nasıl aşabileceği ile ilgili onlarca fikir geçer kafasından. Düşünür, herkesten çok o istemektedir. O yüzden insanların bu kadar desteğini de almışken bunu boşa çıkarmamak için, hayaline ulaşabilmek için tereddütsüz başlamayı seçer. Ayşe Hanım su katılmamış girişimcidir.

 Su katılmışını ilerleyen günlerde ben size anlatacağım inşallah...hoşçakalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kişisel Bir Hayat Planı

Döner misin bana?