Girişim Dersleri 2



    Bugün sizlerle iş fikirleri hakkında konuşmak istiyorum.
İnternette yüzlerce, hatta hadi abartalım binlerce iş fikri, iş planı var. Bazıları fikirden öteye gidemeyecek kadar zavallı, bazıları uygulanabilir, bazıları zor uygulanır cinsinden fikirler...
  Hele bizim ülkemizde en geçerli kurallardan birini unutmayalım lütfen, bir işi bir kişi yaptı ve zengin olduysa veya zengin olması şart değil biraz para kazandıysa yandı. Bir aya kalmaz onlarca (rakip bile diyemiyorum) taklitleri piyasaya çıkar ve o işi de, adamı da çoğunlukla tüketirler.
  Yani iş fikri çoktur, çünkü sıkıntı çoktur memlekette. Herkesin bir ağaca dal olma, bir baltaya sap olma sevdası farklıdır.
  Sizlerde incelediyseniz bazı şeyleri, bir takım iş fikirlerini okuduğunuzda kafanızda ışıklar yanar, bende yapsammı acaba dersiniz. İşte orada sizi ele geçirmeye çalışan fikir cin bir fikir midir? Adam gibi bir fikirmidir? Acaba nedir? Kafanızda çakan şimşeklere aldırmayın.Yanan ışıklara hiiç aldanmayın.
  Eğer bu yolun başındaysanız ilk öğreneceğimiz, acele etmemek. Acele etmeden, sakince düşünmek çok ama çok önemlidir.
 
  Sakın korkmayın, fikirler kaçmaz,bir yere gitmez...korkmayın.
Benbir ne demiş:)
İş fikri verilir azizim... Bizde de hayli fazladır. İhraç fazlası mal gibi ucuz değil, düşünce fazlası fikirler gibi bedavadır. Ama şartları, uyman gereken kuralları vardır. Yoksa fikir heba olup gider değil mi?
 
  Ben bildiklerimi paylaşma niyetinde olan biri olarak, kendimce uyguladığım reçeteleri sizlerle paylaşacağım. Atalarımız ne demiş, arif olan anlar...
  Bu ülkede kafası çalışan gerçekten çoktur, ama bedenini kafasıyla doğru orantılı çalıştıranlar malesef daha çok dolandırıcılardır. Akıllı adamlar çoğunlukla ya tembeldir, ya da korkak. Cesaret göstermek, erdemli olmaktır.
  İkinci ders; önce cesaret.
  Fikirden önce, herşeyden önce...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kişisel Bir Hayat Planı

Döner misin bana?