Ajandamdan notlar: İş fikirlerim 2




      Merhaba,
İş fikirleri ile devam edelim mi?
Bugün sizlerle basit ama satıştan para kazanmak isteyenlerin yapabileceklerini düşündüğüm bir kaç fikir paylaşmak istiyorum.



Bu resimlerde gördüğünüz üzerinde telefon numarası yazan bir bileklikler. Bence çok güzel bir fikir. Özellikle çok gezen,kalabalığa giren aileler için yaptığınızda, hazırladığınızda mutlaka dikkatlerini çekeceğini düşünüyorum. Çünkü küçük çocukların her ne kadar ellerini bir an olsun bırakmasak ta birden fırlayıp gözden kaybolabiliyorlar. Allah evlatlarımızı korusun. Ama bence yapılabilecek bir iş fikri.
Binde 1 ihtimalde olsa annelerin her ihtimali düşündüğünü unutmayın.
Pazarlama sahanız ana okulları olabilir.
Alışveriş merkezlerinde stantlar olabilir.
Normal pazar veya kermesler olabilir. Fiyat yüksek tutulmadan (1-2 lira gibi) birçok anneye potansiyeli olan müşteri gözü ile bakabilirsiniz.
Benbir anneyim ve bunu satan birini görsem, tanesini 2 liradan satsa bir dakika bile düşünmez alırdım. Satan kişi tanesine 5 lira isteseydi 3'ü için 10 liraya pazarlık ederdim. Ama illahada 15 isterse almazdım sanırım. Yani karşılığında istenilen meblağ önemli. Bunu unutmayın.
Pazarlama bir sanattır. Bazen bir anne sizin bu ürününüzü 10 lirada olsa alır. Bazı annede bir liradan fazla veremez. Bunu ayırt edebilmek çok iyi bir gözlem ve tecrübe gerektirir. Kendimizi gözlem konusunda geliştirebilmemiz gerekir. İnsanların yanında fazladan para bulunmuyor çoğu kez. Herkes kredi kartı kullanıyor. Yani müşterinizin birçok sebepten ötürü yanında para bulunmayabilir. Bir kişinin sadece giyimine bakıp ta onun ne durumda olduğunu anlamak artık çok zor...
Empati yapmak ve bize söylenen şeyi esas almak zorundayız.
....................................................

düğmeler

iğne
 



İkinci fikrim ise, resimde gördüğünüz iğneler ve düğmelerle ilgili.
Patenti olan bir ürünü kopyalamak sıkıntı teşkil edebilir. Ama bunu yapabilecek fason üreticiler var. Veya orijinal ürünü ucuza alabilme imkanlarını araştırabilirsiniz. Eveeet bunlarla ne yapacağız derseniz; güzel bir paket hazırlayacağız.
Bu pakete bu düğmeyi, bu iğneyi ve renkli ipliklerden bir kaç tane (ör:beyaz, siyah, gri, kahverengi vs. kendimiz hazırladıktan sonra ) koyacağız. Bu fikir nereden derseniz annemin iğneye her iplik takışında gözlük takıp dakikalarca uğraşması bir numaralı sebebim. Bu iğne akla zarar. Hemen ipi geçirebiliyorsunuz. Eeee dua almak zaten işin en güzel kısmı. Bir iğne diyip geçmeyin.
2. Sebep ise eşimin pantolon düğmelerinin olur olmaz yerde kopması. Evet buda acil durumlara çare olabiliyor. Beden küçültüp, büyütebiliyorsunuz.
Benbir girişimci olarak söyleyebilirim ki, bunu satamayacağınız kimse olamaz.
O kadar iddialıyım yani...
İş; bu iki malzemeyi temin edebilmekte. Bunun için bir araştırma yapabilirsiniz. Ben yaptım daha önce ama burada paylaşamam. Üretim konusunda adres İstanbul, o kadarını söyleyeyim. Promosyon ürün olarak kullanmak da mantıklı.
İplikleri 5-6 metre kadar saracağız. Neye saracağız derseniz, bir bijuteri toptancısının yolunu tutup, orada bu ipleri sarabileceğimiz ucuz, tahtadan geniş boncuklar vardır. Bunlara sarıyoruz veya farklı bir objede olabilir, bunu düşünüp, karar veriyoruz. 4 renk iplik, 1 iğne, bir düğme, paketimiz 3-5 lira arası satılabilir.
Klasik iğne seti
Benim tanıdığım bir pazarlamacı var.
Her gün gördüğünüz seti satarak günlük 100 lira kazandığını söylüyor.
 Sakın küçük görmeyin, iğne, düğme deyip geçmeyin.
Eğer çevrenizdeki insanlara gerçekten faydalı bir satış yapmak isterseniz fikrimi değerlendirin. 2.fikrim için sermaye olarak ortalama 750-1000 lira arası bir para lazım. 1. fikir için ise çok fazla sermaye gerekmez. İkna kabiliyeti gerekiyor. Konunun ayrıntılarıyla boğmak istemediğimden bu kadar yeterli sanırım...
Sormak istediğiniz bir şey olursa her zaman buradayım inşallah.
Umarım birilerine fikir olur.
**********************************
Hoşçakalın, görüşmek üzere inşallah.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kişisel Bir Hayat Planı

Döner misin bana?