Girişimci Rehberi: İsim Listesi Oluşturma 1




    Merhaba,
  Bir girişimci iseniz mutlaka isim listesi çıkarmayı öğrenmeniz gerekir. Hemen korkmayın, bu listeyi belki sonsuza kadar kullanmayacaksınız...ama mesele bu değil. İsim listesini oluşturmayı öğrendiğinizde beyniniz başka bir şeyi fark eder...görünmeyeni görmeye başlarsınız.
  Guruplarla çalışırken hemen hemen herkesin isim listesi konusunda çok gergin ve çekingen davrandığını görmüşümdür. Sanki siz oraya yazdığınız herkese bir şey satmak zorunda kalacaksınız ve karşınızdaki de sizi zor durumda bırakacakmış veya hakkınızda kötü-olumsuz düşünecekmiş gibi bir algı vardır.
 Tabiki yanlış ve ön yargılı bir yaklaşımdır bu...
 İsim listesi yapabilmek çok önemlidir.
Buna binaen bugün bu konuyu açmak istiyorum.
 Değerli Girişimci adayları;
Eğer bir hayaliniz varsa ve bunun peşinden gitmeye karar verdiyseniz oyunu kuralına uygun oynamalısınız.
Kurallar..kurallar...girişim maceranızda ilerlerken karşınıza çıkacak bir çok kural vardır ve bunlar gerçekten dikkat edilmesi gereken yol işaretleridir.
  Tabiki hakkaniyet ölçüsü içerisindeki kurallardan bahsediyorum. Yoksa hiç bir sınır ve ahlak tanımayan, edeb ve insaf ölçülerinin dışında bir kural tanımıyorum. Bu sizi milki milyarder bile yapacak olsa, uzak durun. Lazım değil...Sonunda gideceğimiz eğer asıl yurdumuz olan ahiret ise ki öyle, o zaman kuralları oraya layık olacak şekilde belirleyip, ona uymak lazım...Bu dünyanın beyliğinden paşalığındansa oralarda iyi durumda olmak çok daha önemli.
 Örneğin bir adamcağız bu dünyada
helalinden kazanmak için bütün gün yük taşır, bugünün tabiriyle amelelik yapar, kaç sene sürer; diyelim 20 yaşında başlamış olsun, 67 sinde veda edip asıl yurduna gitse: 47 sene yük taşır...Bu arada sevinir de, üzülür de, eşyası fazla olmaz belki ama tatlı tatlı çocukları olur, güler de ağlarda, yerde içerde...Ama asıl sonsuz yurdumuz da eğer hakkaniyetli bir adamsa, Allah'ın koyduğu kurallara riayet ettiyse, namazını kıldıysa, harama bulaşmadıysa, zaten hacc ona farz olmaz, zekat veremez, geriye kaldı bir oruç...onu da tutabildiyse, kul hakkına da girmediyse inşallah zengin olanların yanında onun durumu bugünkü sabancı ailesi gibi olacaktır.
 Bu konularla ilgili kütüb-ü sittede çok hadisler vardır...yani aslında insan dayanabiliyorsa fakirlik en güzelidir...
 Sevgili Peygamberimiz(s.a.v.) hiç bir zaman dünyaya ait bir şeye sahip olmak istememiştir. Ailesine de bunu tavsiye etmiştir. Ama günümüzde maalesef sahip olmak için değil, hayatınızı devam ettirebilmek için bizi parayla bağladılar.  
 Çoğumuzun ömrü bir ev alabilmek için tükenip gidiyor. Eskiden ne güzel herkesin köyünde kasabasında kel-kör de olsa bir kutu evi varmış. Ama şimdi, her şey para. Su, elektrik, iletişim, gıda, ulaşım, barınma, eğitim...vs. Yani Allah korusun, Rabbim kimseye muhtaç etmesin ama, parasız yaşayamayacak duruma getirtmişler bizi. Evet işte tam da burada devreye giren konu ticaret oluyor.
 Tabiki helali gözeterek, Allah'tan korkarak iş yapan bir tüccar kıyamet günü şehitlerle beraber olacak buyruyor Peygamber Efendimiz(s.a.v).
Ben sizinle isim listesini konuşacaktım değilmi?
 Çenem açıldı ve lakin konuya giremedim.
İsim listesi yaparken yapacaklarımızı bir dahaki yazımda anlatacağım inşallah.
Bu giriş olsun:)
Gelişme arkasından geliyor inşallah.
 Hoşçakalın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kişisel Bir Hayat Planı

Döner misin bana?