Çikolatalı Makarna



Merhaba, hepinize hayırlı tatiller olsun.

Bu gün çocuklarıma yapmaya çalıştığım, tahminimce blog tarihinde verilmemiş:) bir tarifi verip, ardından hemmen gitmeye geldim:)

Malumunuz tatil günleri ne işe yarar; tabiiki temizlik yapmaya:)

Şimdi efendim başlıktan da anlayacağınız gibi, tarifimiz makarna ile çikolatayı buluşturmaktan geçiyor...

Aaaaa, lütfen hemen demeyin şimdi: " hiç makarna şekerli, tatlı olur mu? diye"

Olur efendim, hemde çok ala olur:)

Biz eskiden fasfakirken, annem bize makarnayı sık sık şekerle haşlar ve tatlı niyetine yedirirdi:)

Karadeniz taraflarında da tereyağlı şekerli makarna yenilir, biliyorum.

Lütfen önyargılarınızı kırınız ve çocuklarınıza arada şekerli, çikolatalı ve tatlı makarnalar yapınız:)

Şimdi gelelim tarife:

-1 bardak kuru makarna,

-2 bardak su ve 2 kaşık şeker 1 kaşık sıvıyağ,


bunları normal makarna haşlar gibi haşlayın, yani suya şekeri, yağı koyup
 kaynayınca makarnayı ekleyin. ve normalden biraz daha uzun, haşlayalım. çok diri kalmasın makarnalarımız.

sonra içine ne koymak istersek ben bu gün muz kullandım, onu ezelim ve içlerine sıkalım. Bazen kabak tatlısı, bazen portakal, bazen fındık ezmesi koyarım. Kafanıza ve elinizdeki malzemeye göre takılın.


Makarnanızın illaha böyle bir şekilde olmasına gerek yok, o zaman normal haşlayıp, miktarı arttırıp( mesela yarım paket) krem şanti ile veya kakaolu pudingle sanki tuzlu bir makarna salatası yapıyor gibi, (ama şeker ve şanti kullanarak) bulayabilir ve harika bir salata elde edebilirsiniz. Tek fark tatlı olması, garnitür olarak da meyvelerle süsleyebilirsiniz...

Gören ilk bakışta yoğurtlu zannedecek, sonra şaşıracak ve yiyince de şok olacak, emin olun:)

Yani herşeyden geçtim, çocuklar çok seviyorlar. Onların damak tadına gayet uygun. Ama beğenmezseniz sakın haaa bana kızmayın. Benim de içimde bir çocuk vardır sanırım:)

Haşlanan makarnayı sudan falan geçirmeden hızla soğutuyoruz.


İçini koyuyoruz, ardından çikolatayı benmari usulü erittikten sonra içlerini arzu ettiğimiz meyvelerle doldurduğumuz makarnaların üzerine döküyoruz...


Bu kadar...toplamda yarım saat belki... DEĞER Mİ?... EVVVETTTTT:)

Sevgilerimle, hoşçakalın... 

Yorumlar

  1. İnanmayacaksın ama şuan öyle harika gözüktü ki gözüme, nasıl canım çekti anlatamam.
    Hiç denemedim ama canım çekti :)
    Demekki işin içinde, blog sahibesinin muhteşem anlatımı yatıyor :)
    Denenecekler listesine not edildi efem ;)
    Elceğizlerine sağlık canımın içi.
    Öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EstaGfirullah Gizemim,
      uzun yazmak isterdim ama yine vakitsizim canım...
      Denersin inş. Senin fikrini merak ediyorum. Sevgilerimle:)♡♥♡

      Sil
  2. hiç aklıma gelmezdi doğrusu, tadını çok merak ettim. birgün mutlaka deneyeceğim :)ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Esra, makarna aslında tuzlu bir şey değil, tuzlu olmasını biz sağlıyoruz yani:)
      Ama deneyin, en azından farklı bir lezzet için:) sevgilerimle♥♡♥

      Sil
  3. ilk bakışta insana olurmu diyor ama düşünürsen yufkadan tatlı neler yapılıyor. buda aynı aileden sayılır.denemekte fayda var.Çocukların vazgeçemediği iki şey birarada makarna ve çikolata.Hayır diyeceklerini hiç sanmıyorum.Mutlaka denemeliyim.ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zeyneb,
      Çok teşekkür ederim bu güzel yoruma, yufka bile biraz tuz içeriyor aslında, makarnada tuz yok:) denersin inşallah.
      Sevgilerimle♡♥♡

      Sil
  4. guzel gorunuyor ama canm denermiyim bilmem:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Huzur Moda, seni pek bir önyargılı gördüm:)
      Şaka bir yana, tabiki hetkesin damak tadı farklı ama, makarna çok yerleşmiş bizde tuzlu tuzlu:)))
      Neyse canım benim, teşekkür ederim güzel sözlerine,
      Sevgiler♡♥♡

      Sil
  5. gerçekten çok ilginç olmuş.ellerinize sağlık.çocuklarınız severek yiyorsa tüm dünyalar sizin olmuş demektir.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Şule,
      Ben küçükken çok yediğimdendir belki çocuklara sık yaptığım için seviyorlar. Özellikle kaçkarlar, gürcüler makarnayı haşlayıp tereyağı eritip üzerine şeker dökerek yerler. Karadenizde görmüştüm. Bizim oralardada var.(erzurum)
      Ama ben asıl size krem şantiliyi göstermeye karar verdim:)
      Yakında:)))
      Sevgilerimle♡♥♡

      Sil
    2. Ben de erzurumluyum ablacım:)) sevgiler.

      Sil
  6. Amman bizim cocuklar gormesin:) Sabah bile makarna yiyorlar, birde buna alisirlarsa yandik:)

    YanıtlaSil
  7. sayfanız ve samimiyetiniz çok güzel sizi takipte olacağım:) ben yeni bir üyeyim beni eklerseniz sevinirim:)

    YanıtlaSil
  8. Hiç denemedim ama çok merak ediyorum.Eline sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder


Fikrinizi belirtmenizden mutluluk duyarım.
Yazacağınız her şey benbir için çok önemli ve kıymetli.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kişisel Bir Hayat Planı