21 Aralık 2012

Hiç Bir Yerde Olmayan Tarif



Merhaba,
üzerimden atamadığım şu garip hali bir kenera bırakıp, sizleri çok özel mutfak sırlarımla tanıştırmak istiyorum.

Ben bir kadınım biliyorsunuz...
Hem ağlarım, hem giderim hesabı artık düzelmem lazım ama değil mi?
Bir önceki postu askıya aldım zaten...Onu unutun:)
Ama unutmayın bu bir yemek blogu değil, yani hüzünlendim mi istediğimi yazarım.
Blog benim canım...aaaaaa
Yemek blogları siz yazamazsınız:)
Siz sadece yemek-pasta falan yazın:)
Görende diyecek bunun ne zoru var yemek bloglarıyla...:)
Yok canım ne zorum olabilir, şimdi şu vereceğim tariften sonra zaten bunu düşündüğünüze bile bin pişman olacaksınız...
Evet efendim tarifimiz benim sevgili anneme aittir.
Daha doğrusu bu tarifi uygularken annemin yöntemleri geçerlidir.
Bizi de kendileri yetiştirdi, çok severim annemdir, o ayrı, ama eli öpülesi kadındır haaa.
Sokaklarda fırıl fırıl oynarken, yaşım 1 ve 0 rakamlarının yan- yana gelmesiyle beraber beni mutfağa sokmuş,
bir daha da çıkışın nerede olduğunu göstermemiştir.
Bir ara metrix filminde ''çıkış'' repliği vardı hatırlayanlar olursa, işte böyle yıllarca çıkışı arayıp dursamda, evlenmemle beraber bunun bir alınyazısı olduğunu anlamış ve halime razı olmuşumdur...
Nerede kalmıştık, evet annemde...
Bu hatıraları anlatacağım zamanı geldikçe, lakin şimdi konumuza gelelim;
tarifimiz:

 GÖZ KARARI
Adından anlaşılacağı üzere çok pratik bir tariftir.
Tecrübe ister o ayrıııı, ama kolaydır, basittir.
Yanlız aydınlatamadığım bir husus vardır ki, onu yıllardır çözebilmiş değilim...büyüklerimden özür dilerim,
bu nasıl bir gözse, herkesin aynı mı olur kararı, öyle olmuş kararı...
İşte eski hanımlar ne diyelim...çok beceriklilermiş hakikaten.

tarifimiz;
-göz kararı kereviz
-göz kararı kabak
-göz kararı salça
-göz kararı patates
-göz kararı tuz
-göz kararı yağ
-göz kararı soğan
buraya dikkat, 2 tane havuç...bak bu farklı...
evet ne yapacağız bunları..
tencereye koyup pişireceğiz, bir ara bakacağız, gözkararı pişmişse alacağız ocaktan.
alın size miss gibi yemek.
pratik, sağlıklı, geleneksel yöntemlerle pişmiş...organik:):):)
yemek yapma konusunda ne kadar özel ve farklı metodlarımın (ehem ehem) olduğunu ileride daha iyi anlayacaksınız.
bu bir başlangıç
gerçi en zorundan başladım ama, hadi hayırlısı:)
hoşçakalın.
..................................
not:
emeğiyle, özeniyle bana her bakışımda maşallah dedirten, hayran olduğum yemek blogu sahibelerine selam olsun...
önden gidin, arkanızdan geliyorum,
sizi seviyorum:)


19 yorum:

  1. Hah ışte budur. Hayat devam ediyor.lezzetli görünüyor elinize sağlık. Ayrıca yemek bloklarına hayranım ben yemek blogu yapamam herhalde.çünkü dikişten zor geliyor bana sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Fatma,
      ben de hayranım hepsine...
      teşekkür ederim.
      selam ve sevgi ile.

      Sil
  2. :)
    Mutfağın girişini bilmeyen biri olarak giriş,çıkış,kayboluş sorunlarından uzak, anne eli değen yemekler yemekle meşgulüm.
    Kısmet olur da bir gün evlenirsem "çok çalışmam gerek çook " diyerek bir yandan soğan doğrar diğer yandan artık gözyaşı mı olur burun akıntısı mı olur onu silerim.
    Sevgilerimle...
    Bloguma hoş geldin
    Bak beni de getirdin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değerli Elife,
      annecağazının ellerine kollarına sağlık, ama gittikçe annesine benzeyen benim sana bir çift sözüm var:)
      girsene mutfağa yaaaa....:)
      evlenmeyi bekleme yoksa çeyiz yerine mendil stoğu yapman lazım.
      çok umut verici oldu, farkındayım.
      hoşgeldin:)

      Sil
    2. Doğuda görev yaparken temizliği de yemeği de mecburen kendim yapıyordum.
      Şimdilerde hem üniversitede okuyup hem de çalıştığım için bazen öyle oluyor ki sabah çıkıp çok geç gelebiliyorum . Tabi bu yazdıklarım mutfağa girmeye engel değil.
      Bak içimden geldi kahvaltıyı ben hazırladım
      Mutfak yolunda minik bir adım attım sayende
      Hayırlı uğurlu ola
      Güzel bir cumartesi günü geçirmen dileğiyle
      Gülümse
      :)

      Sil
    3. Estağfirullah, iş başa düştümü insan her şeyi yapıyor...
      şimdi ne diyim ben sana; doğuda görev falan dedin, yoksa leyla sultanlığım tutardı(annem) ama damardan girdin:)
      canım benim afiyet bal şeker olsun.
      seninde bütün günlerin güzel geçsin...:)

      Sil
  3. senin uslubun kopariyor beni dünyadan
    iyiki varsin önceki postu sakin durdurayim deme
    bu konuda da iyi seyler cikaricagina eminim
    iyiki varsin masAllah

    dua dilencin geldi haniiiiiiiiiiiiim
    dua buyur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacağım canımmm benim...
      Asıl sen beni koparıyorsun dünyadan...
      estağfirullah ablam.
      bir yemek blogu yazarı, bu hele de bu sensen, bizim bu acizane yazımızı okuduysan, ve ben hala iltifat alabiliyorsam ne mutlu bana:)
      umut var demektir.

      Sil
  4. CANIM GAYET GÜZEL GÖZÜKÜYOR
    BENDE O GÖZ KARARINDAN NEFRET ETTİĞİM İÇİN YEMEKLERİ ANNEMDEN DEĞİL BABAMDAN ÖĞRENDİM
    ELLERİNE SAĞLIK
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Seyyah Gül,
      oldukça ilginç bir durum:)
      Size de hayırlı sabahlar.
      Buralara kadar gelmişsiniz, okudum, buyursaydınız ben size göz kararı değil ölçülü ölçülü pastalar yapardım:)
      hala buralardaysanız beklerim:)
      sevgilerimle.

      Sil
  5. Ne kopması kim kopmuş ben neden kopmayı kaçırdım anlamadım :(
    Beni kıskandırmak için yapıyosunuz demi?
    Demi????
    ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, sen yeterki gel, ben sana bütün ayrıntıları en ince moleküllerine kadar anlatırım...
      Ama şunuda bil, çok şey kaçırmış olabilirsin:)
      uzuuun uzuun dinlemeye hazır ol yani:)
      Canımsın yaaa:)

      Sil
    2. Hazırımmmmmmmmmm anlat sen can'sın can!..bu arada sizlere Değmesin yağlı boya-Yorum kutusuna link nasıl eklenir? özelliğinin yapımı sonucuyla ulaşmış oldum :)

      Sil
    3. canım yalnız bir sorun var
      ben bunu çok kullanırım:):):)

      Sil
    4. Kuzum blogumda da cevaplamıştım bitanem arzu ettiğin kadar kullan :)

      Sil
  6. Merhaba ben de geldim.Yemek olayına bakışınız çok şeker.Yazınızı gülümseyerek okudum bundan sonra takipteyim..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz sevgili vanilins,
      sizin de adınız çok şeker:)
      söylerken bile kokusunu alıyorum, çok da severim.
      Bi mukabele...ben de sizi.
      selam ve dua ile.

      Sil
  7. Çok hariksın yaa :) o göz kararını ben de çok sever ve de kullanırdım, ta ki blog açıp tarif yazmaya başlayıncaya kadar :)Annene hürmetler, ellerinden öpüyorum..
    Mutfaktan çıkışı aradığını sanmıyorum bu arada :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl sen harikasın:)
      ben kendimi hiç öyle hayal edemiyorum:)
      bir tatlı kaşığı şeker,
      bir çay kaşığı tuz:)
      şimdilik ben yapamam herhalde,
      hıııı işin sırrı yemek blogu açmakta haaaa!
      tamam bunu bir yere not edeyim:)
      eğer göz kararından birgün tamamen kurtulmak istersem hemen bir blog düşüneyim.
      zaten benim kızlara yemek yapmayı öğretmek için hazırlıklara başladım.
      Kızlarımın 1 ve 0 rakamlarının yan yana gelmesine az kaldı.
      anamın yaptığını yapacağım.
      onlara mutfağın çıkışını göstermeye hiiiç niyetim yok:)
      ama farklı bir niyetle,
      geleceğin aşçılarını ben yetiştireceğim.
      göz kararıyla:)
      sevgilerimle,
      bu güzel yorum için teşekkür ederim.
      Bazen çıkışı arıyorum beee:(
      ama çıkış yok, biliyorum.

      Sil


Fikrinizi belirtmenizden mutluluk duyarım.
Yazacağınız her şey benbir için çok önemli ve kıymetli.